Gemeenten

Gemeenten

Lage drempels voor het verantwoord inleveren van resten van gewasbeschermingsmiddelen en verpakkingen met het STORL-logo KGA helpen het milieu. Gemeenten kunnen echter niet worden verplicht om gewasbeschermingsmiddelen-gerelateerd afval in te nemen en een vergoeding voor het afvoeren van dit afval bij de STORL aan te vragen. Desondanks zouden alle betrokkenen er naar moeten streven dat het inleveren van gewasbeschermingsmiddelen-gerelateerd afval voor de agrarische ondernemers kosteloos is. Plaatselijke organisaties van agrarische ondernemers kunnen via gerichte voorlichting aan hun gemeente over de STORL het inleveren bevorderen.

 

Gemeenten die hun milieustraat of KCA-depot openstellen voor het inleveren van lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen met het STORL-logo Klein Gevaarlijk Afval en voor het inleveren van restanten van gewasbeschermingsmiddelen afkomstig van boeren, tuinders en loonwerkers kunnen hiervoor een vergoeding krijgen van de STORL.

 

Voor gemeenten is een aparte notitie met instructies gemaakt. Die kunt u hier downloaden.
Klik hier voor een voorbeeld van het formulier dat bij iedere inlevering dient te worden ingevuld.
Klik hier voor de lijst van gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden die in 2016 bij STORL hebben gedeclareerd.